Populiarūs stogo dangos pasirinkimai

Kiekviena vasara nuosavų namų savininkams yra galimybė renovuoti savo namą, tvarkyti jo stogą, mat šaltuoju metų laiku tai daryti jau gali būti ir per vėlu. Šiandien turime didelį stogo dangų pasirinkimą su įvairiomis charakteristikomis bei kainų pasiūlymais, o ir pirkėjai yra nusiteikę sumokėti didesnę sumą už ilgaamžiškumą. Pavyzdžiui šiferis kaina šiandien yra vidutinės klasės stogo danga, tačiau labai populiari dėl savo charakteristikų bei klasikinio dizaino. Tačiau su juo konkuruoja ir daugelis kitų stogo dangų, kurias nutarėme aptarti.

Čerpės, šiferis, plieninė stogo danga

Mylintiems klasiką ir natūralumą rekomeduotumėme jau nuo pat senų laikų naudotą stogo dangą čerpėmis. Tokias stogo dangas iš molinių natūralių čerpių dažnai galime pamatyti didmiesčių senamiesčiuose bei mažiau šiuolaikinės architektūros paliestose gatvelėse. Labiausiai atspindinčios klasiką – tai molinės čerpės, tačiau šiandien esti ir bituminių, keraminių ir net betoninių čerpių. Jos skiriasi savo charakteristikomis ir šiek tiek savo išvaizda, tačiau visada palieka harmoningai ir klasiškai nuklotą stogą ilgaamžiam tarnavimui. Tai vis dar populiarus pasirinkimas Lietuvoje. Be abejo, čerpių kaina yra viena didžiausių, tačiau puikiai atspindinčių kokybę, ilgaamžiškumą bei dizainą.

Šiek tiek pigesnis pasirinkimas – tai šiferis. Lygiai taip pat kaip čerpės, ši stogo danga labai gerai žinoma kiekvieno lietuvio. Šiferis kaina yra prieinamas daugumai žmonių, nors ir nėra pats pigiausias pasirinkimas. Šiandien jis pagamintas iš sintetinių medžiagų, todėl nebėra pavojingas, kaip buvo anksčiau. Jis pasižymi ilgaamžiškumu bei geru oro pralaidumu, kuris padeda nuolat vėdinti patalpas, tačiau neišleisti šilumos. Jo klasikinis dizainas nebus toks įspūdingas, kaip kad čerpių, tačiau dažnai galime jį sutikti gyvenamuosiuose rajonuose.

Žmonėms, kurie ypatingai skaičiuoja savo biudžetą, rekomenduojame plieninę stogo dangą. Tai vienas pigiausių bei taip pat populiariausių pasirinkimų. Tai danga, kuri tinka paprastiems, išskirtinėmis formomis nepasižymintiems namams. Tai viena paprasčiausių dangų, kuri neturi tiek daug charakteristikos privalumų, tačiau gerai atlikus montavimus darbus ir apšildžius stogą, ši danga neturėtų kelti didesnių rūpesčių. Tai vienas pigiausių stogo dangos pasirinkimų – paprasta, pigi, estetiškai atrodanti.

Įrašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *